Et viktig regnestykke! 

En viktig ting må sies med en gang; velger du å installere et solstrømanlegg i huset ditt vil du redusere strømkostnadene dine fra dag 1. Dette er garantert, uavhengig om du skulle velge solcellepaneler eller integrert soltak / soltakstein. Investerer du i tillegg i et batteri til anlegget ditt vil du øke effektiviteten betraktelig og dermed kunne kutte strømkostnader ytterligere. Effektiviteten på anlegget og dermed en reduksjon i dine strømkostnader vil variere alt ettersom størrelse på anlegget, geografisk beliggenhet, plassering av anlegget og hvor mye solen skinner m.m. Flere steder i Norge har like mye sol som Tyskland, der solceller har etablert seg som en sentral energikilde. Uansett vil solcelleanlegget ditt produsere strøm i flere tiår. Faktisk er det slik at du enkelte ganger vil kunne få betalt for strømmen du produserer, såkalt overskuddsstrøm. 

 

Det er en kjent sak at strømprisen går opp, både på grunn av inflasjon og på grunn av økte avgifter, investeringer i strømnettet og økt handel av strøm med utlandet. Dette betyr at du gjør en sikker investering ved å satse på et solstrømanlegg kontra strøm du kjøper fra nettet. Går du for Soltak/ solcelletakstein i kombinasjon med et batteri vil du i tillegg ikke bare kutte i dine strømkostnader men øke verdien på boligen din. Kort fortalt er Solceller bra for miljøet og bra for lommeboken din. Så enkelt er det! 

 

Solcellepaneler

Prisene som er oppgitt er kun ment som eksempler og vil variere avhengig av eventuelt rabatter og tilpasninger. Prisene er inkl. moms, for premium paneler i sort / sort. Priser er inklusive utstyr, materiell, montering og sertifisering. ​At monteringsadresse ikke er lenger enn 60 km fra Fredrikstad, taket har en helning på 30 grader, 2,5 KN/m2 snølast. 

Vi grupperer opp følgende størrelser for boliger:

10 paneler, ca 3kwp system     kr.   46.250,-*

16 paneler, ca 4,8kwp system  kr.   73.000,-* 

30 paneler, ca 9,0kwp system   kr. 122.750,-*

*Priser oppgitt er estimerte priser og kan avvike fra faktisk tilbud da prisen kan endres mht tilpasninger av materialer, utstyr og montering. Støtte fra ENOVA er trukket fra disse prisene. Eks. på et anlegg som genererer 3 kwp kr 13. 750, 4,8 kwp kr. 16. 000,- , 12 kwp kr. 25.000,-.  

 

SOLRIF Integrerte solpaneler 

Integrerte solcellepaneler av merket SOLRIF er høykvalitets solcellepanler som integreres i taket. Denne løsningen er meget populær for kunder som vurderer å skifte tak eller bygge nytt. Eller for kunder som ønsker seg en mye bedre løsning enn tradisjonelle utenpåliggende solcellepaneler. 

For eksempel vil prisen for et komplett 100m2 Solrif bygningsintegrert solcelleanlegg , med 8,4 kwp system koste ca

kr. 278.000,- 

 

Det kan trekkes kr. 20.500,- i støtte fra ENOVA på et slikt anlegg. Prisen blir da ca kr. 257.500,-.  Prisen inkluderer da alle kostnader som knytter seg til prosjektet, både arbeid og materialer, undertak ikke inkludert. Huset vi skisserer er ca 80m2 grunnflate type saltak med 30 graders helning. 50% av taket med inaktive takstein. Priser forståes komplett leveranse og eks. mva. 

Integrert soltak

Integrerte solcelletakstein produsert av herdet glass er å regne som den mest ekslusive løsningen innen solstrøm. Her må dere huske at soltaket erstatter tradisjonelt tak. Eksempelvis koster 100m2 tradisjonelt tak kr. 80.000,-, dobbelt kurvet kvalitets takstein. Går du derfor i planer om å skifte tak / bygge nytt så er soltak absolutt et godt alternativ til tradisjonell tak med takstein/ kobber. Eks. koster et kobbertak et sted mellom kr. 2500 - 6000,- pr m2. Til sammenligning vil et soltak koste ca kr. 4600,- pr. m2. 

 

For eksempel vil prisen for et komplett 100m2 integrert soltak, med 7kwp system koste ca kr. 460.000,- 

Det kan trekkes kr. 18.750,- i støtte fra ENOVA på et slikt anlegg. Prisen blir da ca kr. 441. 250,-.  Denne prisen inkluderer da alle kostnader som knytter seg til prosjektet, både arbeid og materialer, undertak ikke inkludert. Huset vi skisserer er ca 80m2 grunnflate type saltak med 30 graders helning. 50% av taket med inaktive takstein. Priser forståes komplett leveranse og eks. mva. 

Finansiering

Flere og flere banker og finansinstitusjoner tilbyr sollån for dere som kunder. Dette kan gå inn i eksisterende boliglån eller etableres som en egen type finansiering. Du kan velge om du vil betale alt ved installasjon eller om du vil ha et sollån/ miljølån. Lånet betales ned over 10 år eller 20 år med en flytende rente. Ved investering i et integrert soltak anbefaler vi våre kunder å ta kontakt med en takstmann / megler etter ferdigstillelse da det er med stor sannsynlighet at et slikt løft vil øke verdien av boligen. 

Spør oss gjerne om råd.

ENOVA støtte

Enova har gode støtteordninger for solcelleinstallasjoner i boliger. Du kan få inntil 28.750 kroner i støtte når du begynner å produsere din egen elektrisitet.

Les mer om dette her

Gratis befaring

Det leveres lønnsomme systemer som skal vare i mange 10-år. Å være delvis selvforsynt med energi kutter ikke bare kostnader på kort sikt men gir også muligheter på lengre sikt. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg i gang! 

Slik fungerer det:

iStock-623668076.jpg
iStock-948882160.jpg

Kartlegging & befaring

Garanti & oppfølging

Hydrogenfabrikken. Øraveien 2. 1630 Gamle Fredrikstad. Mail: post@infinitysolar.no Tel: 47715640

 . Org. nummer  920626211mva

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now